Undgå afbrydelser - træn din koncentration

Oprettet d.

Undgå afbrydelser - træn din koncentration

Mængden af opgaver og stigende kompleksitet er et vilkår for mange af os på arbejdspladsen. Det stiller krav til at vi kan fordybe og koncentrere os, for at kunne løse opgaverne effektivt. Når afbrydelser samtidig er en uundgåelig del af jobbet, kræver det gode aftaler, rammer og planlægning at skabe rum til at fordybe sig i de koncentrationskrævende opgaver.

 

Afbrydelser kan være push meddelelser om mails og beskeder, personer der taler højt, mobilen der ringer, eller en kollega der vil spørge om noget. Det fjerner fokus fra opgaven, og det tager lang tid at komme tilbage til samme koncentrationsniveau igen, faktisk helt op til 25 minutter.  

 

Det er derfor en god ide, ja nærmest en nødvendighed, at skabe gode aftaler og rammer, som eksempelvis nedenstående, for at reducere eller fjerne afbrydelser:

 

  • Slå notifikationer fra på pc og på telefon
  • Hav spilleregler for adfærd i storrumskontorer (samtaler, møder, ringetoner mm.)
  • God indretning af kontorer som reducerer støj
  • Mulighed for at sidde et uforstyrret sted
  • Bruge støjreducerende høretelefoner
  • Ryd op på din arbejdsplads (skrivebord, m.m)

 

Udover ovenstående er det også muligt at træne hjernen i at arbejde koncentreret. Skab tidspunkter i din kalender hvor du arbejder koncentreret, uden afbrydelser. Jo mere du træner i at arbejde koncentreret, jo bedre bliver du til det. Hver gang du fastholder koncentrationen i længere tid uden afbrydelser, så træner du din koncentrationsevne.

Samtidig er meditation eller mindfulness gode metoder til at træne at holde fokus og forblive i nuet, trods forstyrrelser. Det behøver blot at være 10 minutter om dagen, og kan handle om at holde fokus på åndedrættet.

 

Vi kan ikke komme uden om det, afbrydelser er og bliver en del af hverdagen. Det må vi acceptere og tage højde for, når vi planlægger vores tid. Ved at benytte ovenstående anbefalinger, er det muligt at øge dit fokus, din koncentration og din effektivitet.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar